An Evaluation of transputer performance on transform coding of images
- Tez No: 13230
- Danışmanlar: PROF.DR. HASAN GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Transputer, Occam, Parallel Processing, Transform Coding of Images, Tree Topology, Performance Modelling
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZET TRANSFORM GÖRÜNTÜ KGDLAMASINDA TRANSPUTER PERFORMANSININ DE?ERLENDİRİLMESİ ÜNAL, ERKAN Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Muh. Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hasan Guran Şubat 1991, 134 Sayfa Bu çalışmada transputer mimarisinin bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Transputer sistemi bir IBM PC geliştirme ortamında kullanılmaktadır. Karşılaştırma yapmak üzere gerçekleştirilen uygulama Transform Görüntü Kod l amas ıdı r. Transputer performansının değerlendirilmesi iki ayrı basamakta yapılmıştır, önce 8086 ailesi işlemcilerle bir karşılaştırması yapılmıştır. Daha sonra, transputerm bir paralel işlem sistemi elemanı olarak etkinliği araştırılmıştır. Sunulan çalışma eldeki algoritmanın seçilen bilgisayar agı Üzerinde bir performans modeli çıkarımını da içermektedir. Çıkarılan genel model, gerçekleştirilen uygulama Üzerinde dört transputera kadar kullanılarak doğrulanmış ve sonuçlar genelleştirilmiştir. Anahtar kelimeler : Transputer, Occam, Paralel işleme, Transform Görüntü Kodlaması, Ağaç Ag Yapısı, Performans Modelleme Bilim Dalı Sayısal Kodu: 619 01 00 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EVALUATION OF TRANSPUTER PERFORMANCE ON TRANSFORM CODING OF IMAGES ÜNAL ERKAN M. S in Electrical and Electronics Eng. Supervisor : Prof. Dr. Hasan Guran February 1991, 134 Pages The presented work is a study on exploration of the transputer architecture. The transputer system is hosted by an IBM PC development environment. Transform Coding of Images is chosen as the application to be implemented for reference. The performance of the transputer is investigated in two separate steps. First it is compared to the 8086 family of processors. Next the transputer's efficiency as a parallel processing system element is researched. The study Includes derivation of a performance model for the algorithm at hand on the selected network topology. The general model is verified for the implemented subject using upto four transputers and the results are extrapolated.