Object-oriented software design and implementation of a real-time telecommunications controller
  1. Tez No: 13233
  2. Yazar: MEHMET ÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Nesnel kökenli tasarım, gerçek zamanlı yazılım tasarımı, trunk radyo sistemleri, Object-oriented design, real-time software development, Trunked Radio Systems
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
ÖZET bir gerçek zamanlı iletişim denetimcisinin nesnel kökenli yazilim tasarimi ve: gerçekleştirilmesi ün, Mehmet Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Semih Bilgen Ocak 1991, 158 sayfa Bu çalışmanın amacı, gerçek zamanlı çok işlemli sistemler için uygun bir nesnel kökenli yazılım geliştirme yöntemi önermek ve önerilen yöntemi Aselsan tarafından geliştirilmekte olan Trunk Radyo Sistemi Kontrol Konsolu Yazılımının tasarımı ve gerçekleştirilmesi aşamalarına uygulamaktır. önerilen yöntem, nesnel kökenli tasarımı gerçek zamanlı sistemlerin tasarlanmasına yönelik tekniklerle geliştirerek, modüler sistemlerin oluşturulabilmesini sağlayan, yukarıdan aşağıya çözümlemeli, sıralı bir yazılım tasarımı aşaması sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OBJECT-ORIENTED SOFTWARE DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A REAL-TIME TELECOMMUNICATIONS CONTROLLER Ün, Mehmet M.Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr Semih Bilgen January 1991, 158 pages The main purpose of this thesis is to suggest an object-oriented software development method suitable for real-time multitasking systems and apply the suggested method to the design and implementation of the Control Console Computer Software for the Trunked Radio System being developed by Aselsan (The Military Electronics Industries). The method suggested in this study extends object- oriented design by techniques from real-time system design and offers a top-down, sequential life cycle plan, leading to modular systems with reduced coupling between its components.