Çok dar boğazlı ATM ağları için akış kontrolü algoritmalarının geliştirilmesi
Developing flow control algorithms for ATM networks with multiple bottlenecks
- Tez No: 133162
- Danışmanlar: PROF. DR. ALTUĞ İFTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: ATM Ağları, Sonsuz Boyutlu Sistemler, Gürbüz Kontrol, Akış Kontrolü, ATM Networks, Infinite Dimensional Systems, Robust Control, Flow Control
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ÇOK DAR BOĞAZLI ATM AĞLARI İÇİN AKIŞ KONTROLÜ ALGORİTMALARININ GELİŞTİRİLMESİ İNCİ MUNYAS ELMAS Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Altuğ İFTAR 2003, 110 sayfa Bu tezde, başka bir çalışmada tek dar boğazlı veri iletişim ağlarında akış kontrolü için tasarlanmış olan Hoo denetleyicinin, ATM ağlarında çok dar boğazlı durum için gerçeklemesi yapılmıştır. Gerçeklemesi yapılan denetleyiciler, iletim oranı komutlarını, anahtarlardaki kuyruk uzunluğu bilgilerini kullanarak hesaplamaktadırlar. Algoritmanın gerçek ağlara uygulandığında ne kadar verimli çalışacağını görmek için yapılan benzetim çalışmalarında MATLAB / SIMULINK paket programı kullanılmıştır. Aynı çalışmalar, farklı parametre ve ağ koşulları için de tekrarlanmış ve elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis DEVELOPING FLOW CONTROL ALGORITHMS FOR ATM NETWORKS WITH MULTIPLE BOTTLENECKS İNCİ MUNYAS ELMAS Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Electrical and Electronics Engineering Program Supervisor: Prof. Dr. Altuğ LFTAR 2003, 110 pages In this thesis, the implementation of a Woo controller, designed in another work for the flow control in communication networks with a single bottleneck, is considered for ATM networks with multiple bottlenecks. The controller calculates the data sending rates by using the information about the queue lengths at the switches. In the simulation studies realised to observe the performance of the system in real ATM networks, MATLAB / SIMULINK is used. Same studies are also realised for different parameter values and network conditions and the results are compared.