İnverter topolojilerinin petri ağları ile modellenmesi ve analizi
Modeling and analysis of inverter topologies by petri nets
  1. Tez No: 134719
  2. Yazar: REHA GÖNÜLLÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN AKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Petri Nets, Space Vector Pulse Width Modulation, Modelling IX
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi INVERTER TOPOLOJİLERİNİN PETRİ AĞLARI İLE MODELLENMESİ VE ANALİZİ Reha GONULLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Ana Bilim Dalı 2003, Sayfa: 106 Bu çalışmada, inverter tasarım aşamalarında kullanılmak üzere modelleme ve analiz aracı olarak Petri Ağları'nın kullanımı üzerinde durulmuştur. Bu amaçla, fazla matematiksel ayrıntılara girmeden, tasarlanan bir ürünün Petri Ağları'yla modelini oluşturmak ve analizini gerçekleştirebilmek için, bu ağ sisteminin birçok özelliğinin kullanılabildiği görsel bir yazılım geliştirilmiştir. Geliştirilen bu yazılımla Uzay Vektör Darbe Genişlik Modülasyonu (SVPWM) tekniğini kullanan bir inverterin modellemesi yapılarak elde edilen sonuçlar Matlab ortamında geliştirilen matematiksel modelle karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelime : Petri Ağları, Uzay Vektör Darbe Genişlik Modülasyonu,Modelleme vııı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS MODELING AND ANALYSIS OF INVERTER TOPOLOGD2S BY PETRI NETS Reha GÖNÜLLÜ 2003, Page : 106 Fırat University Graduate School of Natural Applied Sciences Department of Computer Engineering In this study, Petri nets, which are to be used in interver design stages as a means of modeling and analysis, are investigated. For this purpose, without going through mathematical details, a visual software was developed, which enables the usage of several features of this net system. It was developed in order to do the modeling and analysis of a designed product with Petri nets. With that software, an inverter that uses SVPWM (Space Vector Pulse Width Modulation) technique was modeled and the results were compared with the mathematical model which was developed by using a Matlab program.