Çelik tellerin asfalt betonunda kullanılması
Using steel fibres in asphalt concrete
  1. Tez No: 134718
  2. Yazar: ZÜLFÜ ER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BEKİR YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Agrega, Bitüm, Asfalt betonu, Çelik lif, Marshall stabilitesi DC, Agregate, Bitumen, Asphalt Concrete, Steel fibre, Marshall Stability...
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ÇELİK TELLERİN ASFALT BETONUNDA KULLANILMASI Zülfü ER Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2002,Sayfa :72 Bu tez çalışmasında; çelik tellerin asfalt betonunda kullanılması araştırılmıştır. Burada amaç serilmiş ve sıkıştırılmış asfalt betonunda trafik yüklerinden dolayı meydana gelen gerilmeleri lifler vasıtasıyla karşılamaktır. Çalışmada önce Elazığ Belediyesi tesislerinden temin edilen agrega ve bitümün fiziksel özellikleri tespit edilmiştir. Çelik tellerin aşınma tabakasında kullanılabilirliğinin araştırılması için numunelere farklı oranlarda çelik lif karıştırılarak Marshall deneyine tabi tutulmuştur. Sonuçta karışıma katılan çelik liflerin bitüm ile iyi bir aderans sağlamadığı tespit edilmiş ve stabilitenin artmasına pek etki etmedikleri görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master's Thesis USİNG STEEL FIBRES IN ASPHALT CONCRETE Zülfü ER Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Civil Engineering 2002, Page : 72 In this study using steel fibres in asphalt concrete have been investigated. The aim of this study is to reduce the tension which occure from trafic load in laid and compacted asphalt by fibres. In this study at first the phisical properties of the agregate and bitumen that provided from Elazığ Municipality have been determinated for investigated the usefulness of steel fibres in wear layer, this steel fibres mixed to different specimens and Marshall experiment have been made. In the result adding the steel fibres in mixtures have not been improved the stability, because of not to provide the adhezyon beetwen bitumen and steel fibres.