Sabit eğrilikli Riemann manifoldunun pseudo-umbilik alt manifoldu
Pseudo-umbilical submanifolds in a Riemann manifold of constant curvature
  1. Tez No: 134732
  2. Yazar: MİHRİBAN ALYAMAÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT ERGÜT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riemann Manifoldu, Pseudo-Umbilik Alt Manifold, îmmersiyon. m, Riemannian Manifold, Pseudo-Umbilical Submanifold, Immersion. rv
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi SABİT EĞRİLİKLİ RİEMANN MANİFOLDUNUN PSEUDO-UMBİLÎK ALTMANİFOLDU Mihriban ALYAMAÇ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 37 Bu çalışma üç bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde; sabit kesit eğrilikli bir Riemann manifoldunda pseudo-umbilik alt manifoldlar incelenmiştir. Ayrıca, bazı integral formülleri türetilmiş ve bu formüller öklid uzaylarında pseudo-umbilik alt manifoldların bazı özelliklerini elde etmek için kullanılmıştır. Üçüncü bölüm çalışmamızın orijinal kısmım oluşturmaktadır. Bu bölümde; Rm de kompakt Riemann alt manifoldlan üzerinde integral formülleri elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Masters Thesis PSEUDO-UMBILICAL SUBMANIFOLDS IN A RIEMANNIAN MANIFOLD OF CONSTANT CURVATURE MihribanALYAMAÇ Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Mathematics 2003, Page: 37 This study is arrenged in three chapters. In the first chapter; some fundamental definitions and theorems are given. In the second chapter; pseudo-umbilical submanifolds are studied in a Riemannian manifold with constant sectional curvature. In addition, some integral formulas are derived and these formulas are used to get some characterizations of pseudo-umbilical submanifolds in Euclidean spaces. The third chapter is the original part of our work. In this chapter; integral formulas are obtained on compact Riemannian submanifolds in Rm.