Eliptik tür denklemler için Dirichlet problemleri
Diricihlet problems for elliptic type equation
  1. Tez No: 134824
  2. Yazar: ZAFER KARADUMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ELÇİN AGACANOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dirichlet Eliptik tür denklem"homojen, Laplace, Poisson, Boundary value problems. :Elliptic type equations, Harmonic function, Integral equation Potential
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
ELİPTİK TÜR DENKLEMLER İÇİN DİRİCHLET PROBLEMLERİ Zafer KARADUMAN Matematik Bölümü,Yüksek Lisans Tezi,2003 Tez Danışmanı :Yrd.Doç.Dr.Elçin AGACANOV ÖZET Bu tezin amacı eliptik tür denklemler için Dirichlet problemlerinin çözülebilirliğini ortaya koymaktır.Bu konu matematikte, özellikle kısmi türevli diferansiyel denklemler alanında büyük bir alanı kapsamaktadır.Bıı durum dikkate alınarak tezde konunun tanıtılması ve verilen bilgiler üzerine yeni araştırmaların izlenebilmesi ve yapılabilmesi hedeflenmiştir.Yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda hazırlana tez altı bölümden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
DIRICHLET PROBLEMS FOR ELLIPTIC TYPE EQUATIONS Zafer KARADUMAN Department of Mathematics, MsC. Thesis,2003 Supervisor: Ass. Prof. Dr. Elçin AGACANOV SUMMARY The purpose of this thesis is to investigate of solvability of Dricihlet problems for elliptic type equations. This subject includes a large area in mathematics and partial differential equations. We introduced this subject and new results as six chapters in this thesis.