Gediz Hayvanat Bahçesi'nin zoolojik yönden incelenmesi
The Investigation of Gediz Zoo in zoological aspect
  1. Tez No: 134825
  2. Yazar: AYŞEN GÜNAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAYRİ DAYIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Stres factors, stres mechanism, zoo
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
GEDİZ HAYVANAT BAHÇESİ'NİN ZOOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ Ayşen Günal Biyoloji. Yüksek Lisans Tezi. 2003 Tez Danışmanı: Prof.Dr.Hayri Dayıoğlu ÖZET Gediz ilçesinde 18 farklı hayvan türünün barındırılıp yaşatıldığı hayvanat bahçesinde gerçekleştirilen çalışmada, hayvanat bahçesi; ekolojik, tabii, coğrafi ve materyal yönünden incelenmiştir. Araştırmada; 1997-2002 yılları arasında tutulan üreme, yaşama, adaptasyon, beslenme özellikleri ile otopsi, ölüm, hastalık, tedavi raporlarım ihtiva eden“Hayvanat Bahçesi Kayıtlan”kullanılmıştır. Mevcut şartlara göre hayvanat bahçesinin hayvan varlığında besleme, barınma, iklim ve tutsaklık stresinin olduğu sonucuna varılmıştır. Tespit edilen problemlerin çözümüne yönelik görüş ve düşünceler ile hayvanların fizyolojilerine uygun optimum çevrenin sağlanmasında gerekli şartlar ileri sürülmüştür. Anahtar Kelimeler : Hayvanat Bahçesi, stres faktörleri, stres mekanizması
Özet (Çeviri)
THE INVESTIGATION OF GEDIZ ZOO IN ZOOLOJICAL ASPECT Ayşen Günal Department of Biology, M.ScThesis, 2003 Thesis Supervisor:. ProfDrHayri DAYIO?LU SUMMARY Ecological, naturel, geographic conditions and animal samples of Gediz county zoo where 18 different animal species are sheltered and lived, were investigated. Records on reproduction, life, adaptation and feeding and the reports on autopsy, death, sickness and cure were used in this study. According to the conditions of the zoo, it was concluded that there were feeding, shelter, climate and captivity stress at the zoo. Opinions and ideas on the solution of determined problems and the optimum conditions of zoo for animal physiology were suggested.