Toryum cevherine genel bir bakış ve Türkiye'de toryum
A General review of thorium ore and thorium in Turkey
  1. Tez No: 134831
  2. Yazar: ENGİN TOKŞUK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAAN ERASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Toryum, Monazit, Bastnazit, Rezerv, Zenginleştirme, Thorium, Monazite, Bastnaesite, Reserve, Enrichment
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
TORYUM CEVHERİNE GENEL BİR BAKIŞ VE TÜRKİYE'DE TORYUM Engin Tokşuk Maden Mühendisliği, Yüksek Lisans Tezi, 2004 Tez Danışmanı: Doç. Dr. Kaan Eraslan ÖZET Bu çalışmada, toryum mineralinin, kimyasal, mineralojik ve jeolojik özellikleri, madenciliği, zenginleştirme yöntemleri ve teknolojisi, endüstriyel kullanım alanları, nükleer enerji başta olmak üzere bütün kullanım alanları, hukuki durumu, üretimi, tüketimi ve ticaret hacmi, Türkiye ve dünyadaki rezerv durumu, Türkiye'de toryum mineralinin ekonomik değeri ve işlenebilirliği gibi toryumla ilgili konular bir bütün olarak ele alınmıştır. Nükleer enerji konusunda detaylı bir derleme yapılmıştır. Derlenen bilgiler çerçevesinde, toryumun Türkiye'de bugünü ele alınmış ve geleceğe dair projeksiyon yapılmıştır. Bu bağlamda, ülkemizin toryum politikası konusunda yorumlar ve öneriler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
A GENERAL REVIEW OF THORIUM ORE AND THORIUM IN TURKEY Engin Tokşuk Mining Engineering, M.S. Thesis, 2004 Thesis Supervisor: Doç. Dr. Kaan Eraslan SUMMARY In this study, matters about thorium like it's chemical, mineralogical and geological features, it's mining, it's processing methods and technology, industrial uses and all uses including especially nuclear energy, it's legal status, production, consumption and trade valume, it's reserves around the world and in Turkey, the economical value and processibility of thorium in Turkey, are reviewed as whole. A detailed information about nuclear energy is reviewed. Regarding the reviewed information, current state of thorium in Turkey is held and a projection for future is performed. In this respect, several comments and discussions are made for Turkish thorium policy.