Çağdaş proje yönetimi kapsamında Türkiye'deki inşaat mühendisliği eğitim programlarının irdelenmesi
The Research of civil engineering education programs in Turkey under modern project management
- Tez No: 135530
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EMİN ÖCAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi”, İnşaat Mühendisliği'nde Proje Yönetimi”, Proje Yönetimi Üzerine Eğitim”
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇAĞDAŞ PROJE YÖNETİMİ KAPSAMINDA TÜRKİYE'DEKİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PROGRAMLARININ İRDELENMESİ ÖMER LATD7 OMUR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Doç. Dr. M. Emin ÖCAL Yü: 2003, Sayfa: 115 Jüri : Doç. Dr. M. Emin ÖCAL Doç. Dr. Mustafa LAMAN Yrd. Doç. Dr. Seren AKAVCI(GÜVEN) Kaynakların iyi yönetilerek verimli ve etkin kullanılmaları konusunda gerekli bilincin oluşturulmasında eğitimin payı büyüktür. Bu bağlamda yüksek öğretim kurumlarında lisans ve yüksek lisans düzeyinde verilen meslek bilgilerinin“Proje Yönetimi”kapsamına giren derslerle desteklenmesi önem kazanmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye ve gelişmiş ülkelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen proje yönetimi ve bu alam destekleyen derslerin çeşitliliği araştırılmıştır. Bununla birlikte, Türkiye'deki eğitimin profilinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS the research of civil engineering education programs in Türkiye under modern project management ÖMER LATİF ÖMÜR DEPARTMANT OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Assoc. Prof. Dr. M. Emin ÖCAL Year: 2003, Pages: 115 Jury : Assoc. Prof. Dr. M. Emin ÖCAL Assoc. Prof. Dr. Mustafa LAMAN Assist. Prof. Dr. Seren AKAVCI(GÜVEN) The role of education in building the necessary conscience about the efficient and effective usage of the sources by good management, is very important. At this point, to support the occupational courses taught at undergraduate or master's education with“The Project Management”courses becomes vital. In this research, the variety of the project management courses and the other ones that support this field-thaught at the department of Civil Engineering at universities in Türkiye and other developed countries have been searched. Besides this, to analyze the educational profile in Türkiye was aimed. Key Words :“Project Management”,“Project Management in Civil Engineering'' ”Education of Project Management" n