Karatepe ve Domuztepe'nin arkeolojik alt yapısının güncel topoğrafya ile karşılaştırılmasının yapılarak bu topoğrafya üzerine olası insan etkilerinin saptanması
Karatepe and Domuztepe's archaelogical infrastructure's, to compare with actual topography and on this topograpy, is to be fixed possible human effects
  1. Tez No: 135641
  2. Yazar: FAZIL NACAR
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. NECDET SAKARYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeometri, Archaeometry
  6. Anahtar Kelimeler: Karatepe, Domuztepe, Topography, Ceyhan, Map
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeometri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Sürmekte olan Karatepe ve Domuztepe kazı çalışmalarının bugün için arazi yapılanması ve Domuztepe üzerindeki yerleşim alanının üç boyutlu topoğrafîk harita, klasik alım yöntemlerinden kutupsal alım yöntemi ile yapılmıştır. Bu harita ülke koordinat ve kot ağına dayak olarak yersel çalışmalarla üretilmiştir. Bu çalışma kazı sonrası rölöve alım niteliğinde olup bu çalışma ile Domuztepe höyüğünün kazı öncesi haritaları karşılaştırılarak höyük üzerindeki ilerleyen süreçte kazı sonrası değişiklikler saptanmıştır. Anahtar Kelime: Karatepe, Domuztepe, Topografya, Ceyhan, Harita
Özet (Çeviri)
The excavation works of Karatepe and Domuztepe is still continuing. Three- dimensional topographic map of the settlement area laying on Domuztepe has been prepared.This map has been prepared regarding to coordinate and elevation net of the country. İnaddition to this study is skilled with statistical survey after excavation work. After this study, the pre-excavation maps of the Domuztepe tumulus have been compared and the alterations after the excavation have been determined.