Kireçocağı (Seyhan-Adana) dolayının mühendislik jeolojisi incelemesi
Investigation and engineering geological of the Kireçocağı (Seyhan-Adana)
- Tez No: 135675
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞAZİYE BOZDAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Mühendislik jeolojisi, zemin sondajları, jeoteknik, zemin karekteristikleri, zemin problemleri, Engineering geology, ground driling, geotechnic, ground characteristics, ground problems
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ KIREÇOCAGI (SEYHAN-ADANA) DOLAYININ MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ İNCELEMESİ Adile Aslı COŞGUN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman Yıl Jüri Doç. Dr. Şaziye BOZDAĞ 2003, Sayfa: 103 Doç. Dr. Şaziye BOZDAĞ Yrd. Doc. Dr. Sedat TÜRKMEN Yrd. Doc. Dr. Tolga ÇAN İnceleme alanı Doğu Akdeniz bölgesinde, Adana Şehir Merkezinin kuzeybatı yakasında, şehir merkezine 15 km mesafede yer almaktadır. İnceleme alanında, yapı temellerinin oturacağı zeminlerin genel mühendislik özelliklerini araştırmak, olası zemin problemlerinin ve doğal afet varlığının tespiti amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Belirtilen amaçlar çerçevesinde inceleme alanında, zemin sondajları açılmış, yerinde zemin deneylerinden standart penetrasyon deneyi yapılmıştır. Bozulmuş ve bozulmamış olarak alınan zemin numuneleri üzerinde de zemin mekaniği deneylerinden elek analizi, atterberg limitleri deneyleri yapılmış ve zeminin özellikleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS INVESTIGATION AND ENGINEERING GEOLOGICAL OF THE KİREÇOCA?I (SEYHAN-ADANA) Adile Ash COŞGUN ÇUKUROVA UNIVERSITY INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES DEPARTMENT OF GEOLOGY ENGINEERING Supervisor : Assoc.Prof. Dr. Şaziye BOZDAG Year : 2003, Pages: 103 Jury :Assoc. Prof. Dr. Şaziye BOZDA? :Assoc. Prof. Dr. Sedat TÜRKMEN :Assoc. Prof. Dr. Tolga ÇAN The study area located 15 km northwest side of the city of Adana in the Eastern Mediterranen Region. This study is performed in order to investigate general engineering characteristics of the foundation soils and to deliniate patential foundation problems and prensence of natural hazards in the study area. In the framework of these aims, wells were drilled and standart penetration tests were performed in the soils charecteristics as grain size, Atterberg limits tests on disturbed and undisturbed samples.