Denizli (Kale-Çardak-Çameli) ili Tipulidae (Insecta, Diptera) faunasının araştırılması
A Investigation on fauna of Tipulidae (Insecta, Diptera) of Denizli (Kale-Çardak-Çameli)
- Tez No: 135894
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN KOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Tipulidae, Insecta, Diptera, Fauna, Denizli, Tipulidae, Diptera, Insecta, Fauna, Denizli
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZET Bu çalışma Nisan 2002 ile Mayıs 2003 tarihleri arasında Türkiye'nin Denizli (Kale-Çardak-Çameli) ilinden toplanan 35 türe ait 506 Tipulid örneğine dayanmaktadır. Tespit edilen türlerden Tipula (Lunatipula) selenis ve Tipula (Lımatipüla) vermooleni Türkiye Tipulidae faunası için, 30 tür de araştırma bölgesi için ilk kez kaydedilmektedir. Her bir türün kısa morfolojisi, ekolojisi, Türkiye'deki yayılışları verilmiştir. Aynca türlerin araştırma bölgesindeki ilçelere göre yatay ve dikey dağılışları ile uçuş zamanlan çizelgeler halinde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
n ABSTRACT This study is based on 506 Tipulidae speciemens collected from Denizli between April 2002 and May 2003. In this study totally 35 species are determined. Tipula (Limatipula) selenis and Tipula (Lunatipula) vermopleni species are the first record for Turkey. Also 30 species are the first records for research area. Morphology, ecology and distributions in Turkey were given for each species. Also each species' vertical and horizontal distributions were given as table.