AA motor denetiminde kullanılan güç devresinin değişik mikro denetleçlerle sürülmesi
Driving the power circuit which used in AC motor control units with different microcontrollers
  1. Tez No: 135956
  2. Yazar: SATILMIŞ ÜRGÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BEKİR ÇAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: D-Q Model, Skaler Denetim, DGA, Mikrodenetleyici, D-Q Model, Scalar Control, PWM, Microcontroller
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Günümüzde, asenkron makineler yüksek verimleri, dayanıklılıkları ve bakımlarının kolay olmalarından dolayı yaygın olarak kullamlmaktadır. Diğer yandan asenkron makinelerin denetim yöntemleri karmaşık ve pahalıdır. Vektör denetimi, doğrudan moment denetimi ve skaler denetim asenkron makinelerin bilinen denetim yöntemleridir. Bu çalışmada, skaler denetim incelenmekte, geliştirilen mikrodenetleyici sistemle altı adımlı çalışma ve DGA işaretleri üretilip makine üzerindeki etkileri elde edilmektedir.
Özet (Çeviri)
AC machines are widely used in industry where high power and efficiency energy conversions are required. On the other hand AC motor control methods are too complicated and expensive. Three techniques are generaly used to control the induction machine: a scaler control, direct torque control and vector control. In this thesis, scalar control is introduced, six-step operation and PWM signals are produced with the developed system including microcontroller and their effects on machine are presented.