Karboksilli diaminoetil bağlı PVC'nin bazı geçiş metalleri komplekslerinin sentezi
Synthesis of some transition metal complexes of poly (vinyl chloride) bound carboxylated diaminoethyl
- Tez No: 136726
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BEDRETTİN MERCİMEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Ethylenediamine, PVC, nickel(II), copper(II), cobalt(II), complexes IV
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
ÖZET KARBOKSİLLİ DİAMİNOETİL BAĞLI PVC NİN BAZI GEÇİŞ METALLERİYLE KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ KURT, Gülşah Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dab Danışman: Doç. Dr. Bedrettin MERCİMEK Eylül 2003, 50 sayfa Poli(vinil klorür) (PVC)' nin etilendiamin ve bromoasetikasit ile modifiyesiyle karboksillidiaminoetil bağlı PVC ligandı sentezlenmiş ve bu ligandın Co(II), Ni(II), Cu(II) metalleri ile yapmış olduğu kompleksler sentezlenmiştir. Bu komplekslerin yapılan Magnetik susseptibilite, elementel ve İR spektral analiz teknikleri ile tayin edilmeye çalışılmıştır. Anahtar sözcüklenEtüendiamin, nikel(II), kobalt(II), bakır(II), kompleks, PVC in
Özet (Çeviri)
SUMMARY SYNTHESIS OF SOME TRANSITION METAL COMPLEXES OF POLY(VİNYL CHLORIDE) BOUND CARBOXYLATED DİAMİNOETHYL KURT, Gülşah Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry Supervisor : Doç.Dr. Bedrettin MERCİMEK September 2003, 50 pages Poly(vinyl chloride)(PVC) has been modified with diaminoethane, bromoacetic acid as PVC-CDAE, which has been characterized by spektroscopic and elemental analyses. PVC-CDAE has further been reacted with alcoholic solutions of Co(II), Ni(II), and Cu(II) to form the intensely colored PVC-CDAE-M(II) complexes. The structures of these complexes have been analyzed by elemental, Magnetic Susceptibility and IR spectral analyses.