Some heuristics as preprocessing for 0-1 integer programming
  1. Tez No: 13788
  2. Yazar: FATİH YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. BELA VİZVARİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: 0-1 Programlama, Sezgisel algoritma, Ön işlem. IV, 0-1 Programming, Heurictic algorihm, Preprocessing. Ill
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
ÖZET 0-1 TAMSAYILI PROBLEMLER ICIN BAZI SEZGİSEL YÖNTEMLER Fatih Yılmaz Yöneylem Araştırması Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Bela Vizvâri Haziran, 1991 0-1 tamsayı programlamaları, genelde çözümlenmesi zor problemlerdir. Eğer sınır kümesi özel bir hal gösteriyorsa, bu problem polinom zamanda çözen algoritmalar vardır. Bu tezde, problemin zorluğunuda düşünerek, bazı ön işlemler yapılacaktır. Sırası ile, olurlu çözümler, herhangi bir olurlu çözümdeki 1 lere alttan ve de üstten sınır vermek gibi. Daha sonra, genel 0-1 programlamayı çözecek yeni bir algoritmanın tanıtımı yapılacaktır. Bu ön işlemlerden çıkan sonuçları kullanarak, birerleme algoritmalarında, örneğin dal ve sınır algorithmasında, yapılabilinecek iyileştirmelerden bahsedilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOME HEURISTICS AS PREPROCESSING FOR 0-1 INTEGER PROGRAMMING Fatih Yılmaz M.S. in Operations Research Supervisor: Assoc. Prof. Bela Vizvâri June, 1991 It is well-known that 0-1 integer programming is one of the hard problems to solve other than special cases of constraint set in mathematical programming. In this thesis, some preprocessing will be done to get useful informations, such as feasible solutions, bounds for the number of l's in feasible solutions, about the problem. A new algorithm to solve general (nonlinear) 0-1 programming with linear objective function will be devoloped. Preprocessing informations, then, are appended to original problem to show improvements in enumerative algorithms, e.g. in Branch and Bound procedures.