Bir dağılımlı latis üzerinde fuzzy idealleri
Fuzzy ideals on distributive lattice
- Tez No: 139525
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞERİF ALDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lattice, Fuzzy lattice, Fuzzy inferior lattice, Fuzzy ideals, Fuzzy congruence, Fuzzy filters. m
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
ÖZET BİR DAĞILIMLI LATIS ÜZERİNDE FUZZY İDEALLERİ ALABAŞ, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dr. M.Şerif ALDEMİR Şubat 2003, 47 sayfa Çalışmamız 3 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerden birincisinde temel kavramlara yer verdik. Bu bölümü ise klasik ve fuzzy kavranılan olarak ikiye ayırdık. İkinci bölümde ise kavramlara ait bir kaç özel örnekle birlikte teoremler yer aldı. Yine burada Klasik ve fuzzy kavramlar ile ilgili bölümler ayrıldı. Üçüncü bölümde ise Bir dağılımlı Latis üzerinde fuzzy idealleri irdelendi, özellikle Lı x L2 ' de alınan izdüşüm fonksiyonunun fuzzy alt latisi olması durumu önce L1 x L2 x L3 için genişletilmeye çalışıldı sonra Lı x L2 x x L" genişletildi. Anahtar Kelimler: Latis, Fuzzy latis, Fuzzy alt latis, Fuzzy idealler, Fuzzy kongruans, Fuzzy filtreler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FUZZY IDEALS ON A DISTRIBUTIVE LATTICE ALABAŞ Ahmet MSc, Department of Mathematics Supervisor:Asst.Prof.Dr.M.ŞerifALDEMİR February 2003, 47 pages Our study is formed from three parts. The first part is formed of base concepts. We share this part into two categories as fuzzy concepts and classic concepts In the second part there are theorems with some special examples of concepts. The same time parts about fuzzy and classic took part here. In the the third part fuzzy ideals on a distributive lattice was examined. Especially at the first function in LixL2 as an inferior lattice of fuzzy was tried to extend for LixL2xL3 then L]XL2X xLn was extented