2-primal halkalar
2-primal rings
- Tez No: 139554
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NECDET BATIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: 2-primal, 7t-regüler, zayıf regüler, 2- primal, regular, weak regular m
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 36
Özet
ÖZET 2 - PRİMAL HALKALAR ÖREK,ömer Faruk Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez danışmanı: YnLDoç. Dr. Necdet BATCR Ocak 2003, 27 sayfo Birkenmeier Heatherty ve Lee (1993) P(R) asal radikal ile N(R) nilpotent elemanlarının kümesi birbirine eşit olan halkaları 2 - primal halka olarak adlandırmışlardır. Bu konuda yapılan ilk çalışma (her ne kadar aynı isimle anılmasa da)Shin[8]eaittir. Bu çalışmada 2 - primal halkaların değişik özellikleri çeşitli kaynaklardan derlenerek bir araya getirilmiştir. Ele aldığımız makalelerin çoğunun 1999 dan sonra yayınlandığı dikkate alınırsa, bu konunun hala canlılığını sürdürdüğü söylenebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT 2 -PRIMAL RINGS ÖREK,Ömer Faruk MSc, Animal Science Supervisor : AsstProf.Dr. Necdet BATIR Jenuary 2003, 27 pages Birkenmeier Heatherly and Lee (1993) called a ring R 2 - primal if its prime radical coincides with the set all rrilpotent elements of R. Some of the earliest results known to us about 2 - Primal rings (although not so called at mat time) and prime ideals were due to Shin[8] In this study, we collected some properties of 2 - primal rings from different sources. If we note that all papers we studied belong to recent years we can say that this subject is stil alive.