Bantlı konveyörler ve bunların tasarımına etki eden parametrelerin incelenmesi
Belt conveyors and investigation of parameters which effect the design of these
- Tez No: 139857
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ALIŞVERİŞÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bantlı konveyör, taşıyıcı rulolar, kasnak vııı, belt conveyor, rollers, belt pulley
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Konstrüksiyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET Günümüzde konveyörler sanayinin her sınıfında uygulama alanı bulmuştur. Teknolojinin de gelişmesiyle konveyörler değişik kombinasyonlarda ve tiplerde kullanılmaya başlanmıştır. Her sektörde uygulama alanının olabilmesi ve diğer taşıma tiplerine göre ekonomik olması nedeniyle yaygın olarak bantlı konveyörler kullanılmaktadır. Bu tezde bantlı konveyörlerde kullanılan bant tipleri, taşıyıcı rulolar, kasnaklar, diğer elemanlar ve bunların tasarımlarına etki eden parametreler incelenmiştir. Ayrıca bu kritelere göre tasarlanacak bir bantlı konveyöre ait hesaplamalara ait formüller ve çizelgeler de verilmiştir. Sonuçlar ve öneriler kısmında da bir bantlı konveyör tasarlanırken istenen veriler ve bu veriler yardımıyla tasarım sırasında dikkat edilecek hususlara değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Nowadays, conveyors have taken an important place in every areas of the industry. By development of technology conveyors were begun to use in distinct types and combinations. In every sector, belt conveyors are used widely for being an applications area in every sector and being more economical to the other transport types. In this thesis, belt types used in the belt conveyors, transporter, rollers, belt pulley, the other components with factors that affect their design, were detailed. Besides the formulas and necessary calculations and graphs for designing the belt conveyors are examined. In the conclusion part necessary data to design belt conveyors and other conditions, which must be taken into consideration, were examined.