Studies on microstripline to slotline transitions and wideband slotline antennas
- Tez No: 2857
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNCAY BİRAND
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yarık hat antenler, Vivaldi anten, yarık hat geçişler, altı kapı geçiş. - iii, Slotline antennas, Vivaldi antenna, slotline transitions, six-port transitions. - ii
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
ÖZET MİKROSERİT YARIK HAT GEÇİŞLER VE GENİŞ BANTLI ANTENLER ÜZERİNE ÇALIŞMA SÖZEN, MEHMET FAZIL Yük. Lis. Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. TUNCAY BİRAND Yrd. Tez Yöneticisi: Doc. Dr. ALTÜNKAN HIZAL Şubat, 1988, 120 sayfa Geniş bant mikroserit yarık hat geçişler ve Vivaldi anten olarak adlandırılan geniş bant biçimlendirilmiş yarık hat anteni teorik ve deneysel olarak incelenmiştir. Geniş bant spiral ve altı kapı tipi geçişlerin ve Vivaldi antenin tasarım yöntemleri ve çalışma prensipleri açıklanmıştır. Bu geniş bant geçişlerine ek olarak düzeysel dalga klavuz yapıyı kullanan yeni bir geçiş tipi önerilmiş ve denenmiştir. Altı kapı geçişli antenin dönüş kayıp karakteristikleri, kazanç ve ışıma örüntüsüne ait ölçümler ile düzeysel dalga klavuz geçişli antenin dönüş kayıp karakteristiklerine ait ölçümler yapılmış, elde edilen sonuçlara ilişkin yorumlar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STUDIES ON MICROSTRIPLINE TO SLOTLINE TRANSITIONS AND WIDEBAND SLOTLINE ANTENNAS SÖZEN, MEHMET FAZIL M.S. in E. E Supervisor: Prof.Dr. TUNCAY BİRAND Co-supervisor: Assoc. Prof.Dr. ALTUNKAN HIZAL February, 1988, 120 pages Wideband microstripline to slotline transitions and wideband profiled slotline antennas (called Vivaldi antennas) have been investigated theoretically and experimentally. Design procedures and principle of operation. of wideband spiral and six-port types of transitions and the Vivaldi antenna are explained. In addition to these wideband transitions, a new type transition which uses a co-planar waveguide structure is proposed and tested. Measurements of radiation pattern, gain and return loss characteristics of the antenna with the six- port transition and return loss characteristics of the antenna with the co-planar waveguide transition have been carried out.