Parabolik tip denklemler için bazı direk ve ters problemler ve onların uygulamaları
Direct and inverse problems for parabolic type equations and their applications
  1. Tez No: 140010
  2. Yazar: ESER TÜRK KOYUCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARİF AMİROV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Parabolik tip denklem, Hadamard ve Tikhonov anlamında iyi ve kötü konulmuş kötü konulmuş problem, direk ve ters problem. ^p*, Parabolic type equation, Well-posed and ill-posed problems in Hadamard and Tikhonov sense, Direct and inverse problem
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET Bilim Uzmanlığı Tezi PARABOLİK TİP DENKLEMLER İÇİNDİREK VE TERS PROBLEMLER VE ONLARIN UYGULAMALARİ Eser TÜRK Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Arif AMİROV Temmuz 2003, 47 Sayfa Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde direk ve ters problem kavramlarının yanı sıra çözümleri için gerekli bazı tanımlar verilmiştir. Bir problemin Hadamard ve Tikhonov anlamında iyi ve kötü konulmuş olması hakkında bilgi verilip örneklendirilmiştir. Parabolik tip denklemler için hangi problemlerin iyi, hangilerinin kötü konulmuş olduğu anlatılmıştır. İkinci bölümde parabolik tip denklemler için direk problem, üçüncü bölümde ise ters problem çözümleri gösterilip en çok nerelerde kullanıldığı konusuna değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis DIRECT AND INVERSE PROBLEMS FOR PARABOLIC TYPE EQUATIONS AND THEIR APPLICATIONS Eser TÜRK Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Thesis Advisor: Prof. Dr. Arif AMİROV July 2003, 47 Pages This thesis consists of three chapters. In the first chapter of the thesis, concepts of direct and inverse problems and some definitions essential to solutions of these problems are given. Information on a well posedness of a problem in Hadamard and Tikhonov sense is given and illustrated by means of examples. Well-posed and ill-posed problems for the parabolic equations are explained. In the second chapter direct problem for the parabolic equations, and in the third chapter inverse problems for the parabolic equations are solved and where they are mostly used are described.