An Analysis of the concepts of good and evil in Henry James's the wings of the Dove and Golden Bowl
Henry James'in the wings of the Dove and Golden Bowl romanlarında iyilik ve kötülük kavramlarının incelenmesi
- Tez No: 140151
- Danışmanlar: PROF. DR. NURSEL İÇÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: İyilik, kötülük. iv, Good, evil. 111
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
oz HENRY JAMES'IN THE WINGS OF THE DOVE VE THE GOLDEN BOWL ROMANLARINDA İYİLİK VE KÖTÜLÜK KAVRAMLARININ İNCELENMESİ Keskin, Hatice Yüksek Lisans, İngiliz Edebiyatı Programı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nursel İçöz Aralık 2003, 67 sayfa Bu tez Hery James'in The Wings of the Dove ve The Golden Bowl romanlarında, iyilik ve kötülük kavramlarını incelemeyi amaçlamıştır. Henry James'in simgeler ve imgeler yardımıyla bu kavramları nasıl güçlendirdiği, çevresel, ekonomik ve durumsal faktörlerin insanlar arası ilişkilere iyi ve kötü olarak nasıl yansıdığı, iyilik ve kötülük kavramlarının insanlar arası ilişkilerde kaynağını nereden ve nasıl aldığı konularının araştırılması ve bu kavramlann ölçütlerinin neler olduğu ve bu ölçütlerin ne derece değişmez olduğunun ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ANALYSIS OF THE CONCEPTS OF GOOD AND EVIL IN HENRY JAMES'S THE WINGS OF THE DOVE AND THE GOLDEN BOWL Keskin, Hatice M. A., Program in English Literature Supervisor: Prof. Dr. Nursel İçöz December 2003, 67 pages The aim of this thesis is to analyse the concepts of good and evil in Henry James's two novels, The Wings of the Dove and The Golden Bowl. The main argument, which is supported with evidence from the novels and several articles and books, is that the conceps of good and evil permeate the novels, that Henry James's use of symbolism and imagery reinforces the illustration of these concepts, that the contextual understanding of these terms cannot be separated from the environmental, financial and contextual factors that influence the characters' responses to the world outside themselves and that human relations and the characters' relatedness to the world outside themselves constitute the point where good and evil reside.