Control of the readers in Jane Austen's novels Emma and Sense sensibility
Okuyucunun Jane Austen tarafından kontrolü
- Tez No: 140152
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MARGARET SÖNMEZ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
 - Anahtar Kelimeler: Bakış Açısı, Kinaye iv, Point of View, Irony Ui
 - Yıl: 2003
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZ EMMA VE SENSE AND SENSİBİLÎTY AMI ROMANLARDA OKUYUCUNUN JANE AUSTEN TARAFINDAN KONTROLÜ Erdoğan, Gökçen Yüksek Lisans, İngiliz Edebiyatı Provamı Tez Yöneticisi: Assist. Prof.Dr. Margaret Sönmez Eylül 2003, 83 sayfa Bu çalışma Emma ve Sense and Sensibility adlı romanlarda, İane Austen'm okuyucular karakterler ve olaylar hakkında karar verirken kontrol etmek için kullandığı teknikleri incelemektedir, iki romanda da olayları ve karakterleri sunmak için kullanılan bakış açısının okuyucular üzerindeki etkisi incelenecektir. Buna ek olarak, Austen tarafindan ustaca kullanılan kinaye sanatının ve karakterler veya yazar tarafindan bilginin saklı tutulmasının okuyucuyu dikkatU kılmadaki roiâ incelenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTROL OF THE READERS IN JANE AUSTEN'S NOVELS EMMA AND SENSE & SENSIBILITY Erdoğan, Gökçen M. A., Program in English Literature Supervisor: Assist. Prof. Dr.Margaret Sönmez September 2003, 83pages This thesis analyses techniques employed by Jane Austen in Emma and Sense & Sensibility to control the readers' judgements about characters and events. The thesis will argue that the point of view used in these two novels to present events and characters has great influence upon readers. In addition, the role of skilful use of irony by Austen, and wttholding of information by characters and author in keeping readers alert will be analysed.