Minority policies in Bulgaria: Continuity and change
Bulgaristan azınlık politikası: Devamlılık ve değişim
  1. Tez No: 140172
  2. Yazar: TAHİR TAHİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TÜRKEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Azınlık Haklan, Azınlık, Bulgaristan, Türk Azınlığı, Pomak Azınlığı, Roman Azınlığı, Makedon Azınlığı. iv, Minority Rights, Minority, Bulgaria, Turkish Minority, Pomak Minority, Roma Minority, Macedonian Minority. iii
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
oz BULGARİSTAN AZINLIK POLİTİKASI: DEVAMLILIK VE DEĞİŞİM Tahir, Tahir Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa Türkeş Eylül 2003, 126 sayfa Bu çalışmanın amacı, Bulgaristan'da Prenslik, Krallık, Komünist Parti iktidarı ve bu dönem sonrasında çeşitli hükümetlerce izlenen azınlık politikalarını analiz etmektir. Çalışmanın ilk bölümünde başlıca uluslararası organizasyonların azınlık haklarıyla ilgili standartları değerlendirilmiş ve tartışılmış, bunu takiben de Bulgaristan'da 1878 'den beri süregelen dönemde azınlıkların statüleri ve azınlıklara yönelik uygulamalar incelenmiştir. Modern Bulgaristan tarihinde azınlık politikalarının özelliklerinin neler olduğu ve bu özelliklerin devamlılık ve değişim sürecini nelerin oluşturduğu bu çalışmanın cevap aradığı sorulardır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MINORITY POLICIES IN BULGARIA: CONTINUITY AND CHANGE Tahir, Tahir M.S. Department of International Ralations Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa Türkeş September 2003, 126 pages This thesis analyzes Bulgaria's minority policy followed by various governments during the Principality, the Kingdom, Peoples Republic and post-Communist Bulgaria. General discussion and assessment of minority rights standards within major international organizations is followed by analysis of minorities' status and treatment in Bulgaria since 1878. The thesis seeks answers to what have been the main features of minority policies in modern Bulgarian history, what has constituted its continuity and change.