Defining spatial distribution of storage vessels in ancient Burgaz of the fourth century B. C.
Eski Burgaz'da M. Ö. 4. yüzyıl depolama kaplarının mekansal dağılımı
  1. Tez No: 140221
  2. Yazar: İLHAM SAKARYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NERMİN TUNA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeoloji, Sanat Tarihi, Archeology, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Burgaz, Klasik Dönem, Knidos, Mekansal Analiz, Konut Mimarisi, Evsel Arkeoloji. iv, Burgaz, Classical Period, Knidos, Spatial Analysis, Domestic Architecture, Household Archaeology m
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yerleşim Arkeolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
oz ESKİ BURGAZ'DA M.O. 4. YÜZYIL DEPOLAMA KAPLARININ MEKANSAL DAĞILIMI Sakarya, İlham Yüksek Lisans, Yerleşim Arkeolojisi Programı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Numan Tuna Aralık 2003, 80 sayfa Bu çalışma, Eski Burgaz'da ev faaliyetleri, özellikle depolama alışkanlıkları, ve bunların mekansal düzenlemesi üzerine bir incelemedir. Çalışmanın konusunu, planlan itibariyle iyi korunmuş olan Kuzeydoğu Sektör'deki dört ev ve bu evlerin son kullanım evresi olan M.Ö. 4. yy taban seviyeleri buluntuları ile depolama kaplan oluşturmaktadır. Kültürel küçük buluntular istatistiksel yöntemler yardımıyla mekansal dağılımdan belirlenerek, Burgaz evlerindeki depolama alanlan tespit edilmeye çalışılmıştır. Eski Burgaz evlerinde görülen bulgular Ege Dünyası 'ndaki diğer çağdaşı örneklerle karşılaştmlmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEFINING SPATIAL DISTRIBUTION OF STORAGE VESSELS IN ANCIENT BURGAZ AT THE FOURTH CENTURY B.C. Sakarya, İlham M.S., Program of Settlement Archaeology Supervisor: Prof. Dr. Numan Tuna December 2003, 80 pages This research is an investigation of the spatial organization of household activities and especially the storage facilities in Ancient Burgaz. The four well- preserved houses at the Northeast Sector, their artefact assemblages which come from the final occupation floor level dated to the 4th century B.C., and the storage containers have been evaluated. The spatial distributions of the artefacts were studied through the use of quantitative methods with the objective of identifying storage spaces in Burgaz houses. The results of this quantitative analysis and the observations regarding Burgaz houses have been compared to other contemporary sites in ancient Aegean.