Investment climate parameters in transition economies: The case of Russia
Geçiş ekonomilerindeki yatırım ortamı değişkenleri: Rusya örneği
- Tez No: 140297
- Danışmanlar: PROF. DR. EYÜP ÖZVEREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Kurumlar, Kurumlar Matrisi, Duyarlılık, Algılama, Yatırım Karar Verme Mekanizmasının Çerçevesi, Yatırım Ortamı Değişkenleri, Rusya Reformları iv, Institutions, Institutional Matrix, Susceptibility, Cognition, Investment Decision-Making Framework, Investment Climate Parameters, Russian Reforms. m
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
oz GEÇİŞ EKONOMİLERİNDEKİ YATIRIM ORTAMI DEĞİŞKENLERİ: RUSYA ÖRNEĞİ Nikitin, Sergei Yüksek Lisans, iktisat Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Eyüp Özveren Kasım 2003,sayfa Bu tez yatırım analizine kurumsal yaklaşımı dahil etmektedir. Ayrıca gerçek dünydaki olasılık ortamı da tezin odak noktalarından başka bir tanesidir. Bu tezde karar verme mekanizmaları incelenmekte ve genel analizin içine katılmaktadır. Örneğin,“Aynı yatırım projesi farklı durumlarda neden farklı biçimde değerlendirilebilir?”gibi sorulara yanıt aranmaktadır. En sonunda da Rusya deneyimi incelenmektedir. Bu örnek sunulan hipotezin sınanması için ve kurumlar matrisine yatırımın nasıl gerçekleştiğini göstermek için kullamlmaktadrr.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTMENT CLIMATE PARAMETERS IN TRANSITION ECONOMIES: THE CASE OF RUSSIA Nikitin, Sergei M.S., Department of Economics Supervisor: Prof. Dr. Eyüp Özveren November 2003, 95 pages This thesis incorporates institutional definition of the economies in transition into the economic analysis of the investment variable. Probability environment of the real world is another point of analysis. Decision-making framework is analyzed and incorporated into analysis as well. Thesis tries to answer questions such as: Why same projects are treated differently in different circumstances. Finally the Russian experience is investigated and used to prove hypothesis about investment climate parameters and to give examples of investment into institutional matrix.