The Case of youth party in the context of post-80 Turkish politics
80 sonrası Türkiye siyaseti bağlamında genç parti örneği
  1. Tez No: 140689
  2. Yazar: BURHAN MERT ANGILI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ORHAN TEKELİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Neo-liberalizm, 80 Sonrası Türkiye Siyaseti, Siyasal Merkez iv, Neo-liberalism, Post-80 Turkish Politics, Political Center in
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZET 80 SONRASI TÜRKİYE SİYASETİ BAĞLAMINDA GENÇ PARTİ (GP) ÖRNEĞİ Angılı, Burhan Mert Yüksek Lisans Tezi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Orhan Tekelioğlu Eylül 2003 Bu tezin temel amacı Genç Parti 'nin (GP) doğuşu ve yükselişi ile partinin siyasal duruşunu anlamaktır. Bu hedefe ulaşmak için, ilk olarak 80 sonrası dönemde Türkiye siyasetinin dönüşüm süreci değerlendirilecektir. Bu tartışma bahsedilen dönüşümün başlıca unsurlarına değinmeye çalışacaktır. Ardından 80 sonrası Türkiye siyaseti bağlamında GP örneği incelenecektir. Araştırmayı zenginleştirme ve GP'nin Türkiye siyaseti içindeki konumunu daha doğru bir biçimde belirlemek amacıyla bu inceleme hem tanımlayıcı hem de eleştirel bir yaklaşımı içerecektir. Bu çalışmanın temel vargısı, görünürdeki radikal tutumunun aksine, GP'nin dışlayıcı bir neo-liberal söylem aracılığıyla 'yeni merkezi' ele geçirmeye çalıştığıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE CASE OF YOUTH PARTY IN THE CONTEXT OF POST-80 TURKISH POLITICS Angılı, Burhan Mert M. A., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Assist. Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu September 2003 The fundamental purpose of this thesis is to understand the birth and rise of Youth Party (YP) and its political stance. In order to achive this task, the transformation process of Turkish politics in the post-80 era will be assessed first. That discussion will attempt to highlight main aspects of the transformation. Then the case of YP in the context of post-80 Turkish politics will be analyzed. The analysis of YP will include both descriptive and critical accounts in order to widen the research and locate the position of YP in Turkish politics more properly. The main conclusion of this study is that YP is trying to capture the 'new center' through an exclusive neo-liberal approach in contrast to its seemingly radical attitude.