Synthesis characterization of conducting copolymers of thiophene functionalized monomers and polymers
Tiyofen uçlu monomerlerin ve polimerlerin iletken kopolimerlerinin sentezi ve karakterizasyonu
  1. Tez No: 143208
  2. Yazar: ÖZGE PAPİLA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. LEVENT TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Elektropolimerizasyon, iletken kopolimerler, pirol, tiyofen, Electropolymerization, conducting copolymers, pyrrole, thiophene
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Tiyofen ile sonlandmlrmş TEMPO başlatıcılı polistren (PS), dekanoik asit ditiyofen-3yl-metil ester (DTME) ve oktanoik asit tiyofen-3yl-metil ester (ÖTME) ile elde edilen iletken kopolimerlerin sentezi ve karakterizasyonu başarıyla yapıldı. Polimerlerin ve monomerlerin redoks davramşlan Dönüşümlü Voltametri (CV) yöntemi ile incelendi. Malzemelerin yapısal analizi ^ 13C Nükleer Magnetik Rezonans (NMR) ve Fourier Transform İR Spektroskopisi (FTIR) kullamlarak gerçekleştirildi. Elde edilen iletken kopolimerlerin termal özellikleri Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) ve Termogravimetri (TGA) ile incelendi. Taramalı Elektron Mikroskopu (SEM) kullamlarakta kopolimer filmlerinin morfolojilerine bakıldı. Filmlerin iletkenlikleri dört nokta tekniği ile ölçüldü.
Özet (Çeviri)
Synthesis and characterization of conducting copolymers were achieved by using thiophene end-funtionalized TEMPO initiated polystyrene (PS), decanoic acid dithiophen-3yl-me1hyl ester (DTME) and octanoic acid thiophen-3yl-methyl ester (OTME). Redox behavior of polymer and monomers were done by Cyclic Voltammetry (CV). Structural and characterization of samples were carried out by XB., 13C Nuclear Magnetic Resonance (NMR) and Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR). Thermal analyses of resultant conducting copolymers were investigated via Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermal Gravimetry Analysis (TGA). The morphologies of the copolymer films were examined by Scanning Electron Microscopy (SEM). Conductivities of the films were measured by using four probe technique.