Nuclear Frechet spaces without basis and related structures
Bazı olmayan nükleer Frechet uzayları ve ilgili yapılar
  1. Tez No: 143298
  2. Yazar: FATMA BETÜL KARABÖRK COŞKUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER NURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Nükleer Frechet uzayları, Baz, Sonlu boyutlu bölünüş, Sınırlı yaklaşım özelliği, Birimin koşulsuz ayrılması, Nuclear Frechet spaces, Basis, Finite dimensional decomposition, Bounded approximation property, Unconditional partition of identity
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu çalışma bazı olmayan nükleer Frechet uzaylarının inşa edilmesi ve sonlu boyutlu bölünüş özelliğine sahip nükleer Frechet uzayları ile ilgili C. Bessaga, E. Dubinsky, A. Benndorff, J. Krone and V. Walldorff'a ait çeşitli sonuçlar üzerine bir derlemedir. Tez iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, bazı olmayan bir nükleer Frechet uzayının inşası ile bazı olan bir nükleer Frechet uzayının bazı ol mayan bir alt uzayının inşası verilmektedir, ikinci bölümde ise, bazdan daha zayıf bazı yapılar ve nükleer Frechet uzaylarında bunlar arasındaki ilişkiler ele alınmaktadır. Ayrıca, bazı olan bir nükleer Frechet uzayının kuvvetli sonlu boyutlu bölünüşü olan tümlenebilen bir alt uzayının bazı olduğunun ispatı verilmektedir.
Özet (Çeviri)
This work is a survey of various results on nuclear Frechet spaces without basis and nuclear Frechet spaces with finite dimensional decomposition due to C. Bessaga, E. Dubinsky, A. Benndorff, J. Krone and V. Walldorff. The thesis consists of two parts. In the first part, a construction of a nu clear Frechet space without a basis and a construction of a subspace without a basis in an arbitrary nuclear Frechet space are given. The second part deals with some structures weaker than a basis, and the relations between these structures in nuclear Frechet spaces. Moreover, the proof of the fact that“ev ery complemented subspace with a strong finite dimensional decomposition of a nuclear Frechet space with a basis has a basis”is given.