Basis in nuclear Fréchet spaces
Nükleer Fréchet uzayları üzerinde tabanın varlığı
  1. Tez No: 172256
  2. Yazar: NAZİFE ERKURŞUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER NURLU, PROF. DR. AYDIN AYTUNA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Taban, Nükleer Frechet Uzayları, İnterpolasyon Koşulları, Basis, Nuclear Frechet Space, Interpolative conditions. IV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
ÖZ NUCLEER FRECHET UZAYLARINDA TABAN Erkurşun Nazife Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Zafer NURLU Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Aydın AYTUNA Şubat 2006, 46 sayfa Fonksiyonel analizde, lokal konveks uzaylar için tabanın varlığı 40 yıldan fazla süredir önemli bir problemdir. Bu tezde tabanın varlığı için gerekli koşullar incelenmiştir. Bu tez 3 bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm dışsal interpolasyon koşulları hakkında bir incelemedir, ikinci bölümde nükleer Frechet uzayları üzerindeki içsel interpolasyon koşulları, DN(Q), Q,(V), T(V,Q) ile ilgilenilmiştir. Bu koşullar tabanın varlığı için yeterli koşullardır. Son bölümde, düzenli nükleer Köthe uzayı için içsel interpolasyon koşullarının sağlandığı gösterilmiş ve son olarak da interpolasyon koşullarının farklı bir versiyonundan bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BASIS IN NUCLEAR FRECHET SPACES Erkurşun Nazife M.Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Zafer NURLU Co-Supervisor: Prof. Dr. Aydın AYTUNA February 2006, 46 pages Existence of basis in locally convex space has been an important problem in functional analysis for more than 40 years. In this thesis the conditions for the existence of basis are examined. This thesis consist of three parts. The first part is about the exterior interpolative conditions. The second part deals with the inner interpolative conditions DN(Q), Q(V), T(V, Q) for seminorm systems V and Q on a nuclear Frechet space. These are sufficient conditions on existence of basis. In the last part, it is shown that for a regular nuclear Köthe space the inner interpolative conditions are satisfied and moreover another type of inner interpolative conditions are introduced.