Fuzzy logic guidance system design for guided missiles
Güdümlü füzeler için bulanık mantık güdüm sistemi tasarımı
  1. Tez No: 143523
  2. Yazar: ÖZGÜR VURAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL ÖZGÖREN, DR. OSMAN MERTTOPÇUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Füze dinamiği, uçuş benzetimi, güdümlü füze, güdüm ve kontrol, füze otopilotu, kutup yerleştirme, bulanık mantık güdüm yöntemi, Missile dynamics, flight simulation, guided missile, guidance and control, missile autopilot, pole placement, fuzzy logic guidance
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu tez, ön kanatçık kontrollü bir füzenin modellenmesi, güdümü, kontrolü ve uçuş benzetimi konularını içermektedir. Otopilot tasannu bir kutup yerleştirme tekniği kullanılarak yapılmıştır. Tasarlanan otopilot tezde değerlendirilen güdüm sistemleriyle beraber kuUanılmıştır. Tezde, birisi ünlü güdüm yöntemi oransal güdüm olmak üzere beş farklı güdüm yöntemi uygulanmıştır. Oransal güdüm dışındaki dört güdüm yöntemi, farklı güdüm girdileri kullanılarak hazırlanan dört farklı bulanık mantık güdüm yöntemidir. Benzetimler beş farklı hedef tipine karşı yapılmış ve sonucunda incelenen beş farklı güdüm yöntemi karşılaştınlmış ve tartışılmıştır
Özet (Çeviri)
This thesis involves modeling, guidance, control, and flight simulations of a canard controlled guided missile. The autopilot is designed by a pole placement technique. Designed autopilot is used with the guidance systems considered in the thesis. Five different guidance methods are applied in the thesis, one of which is the famous proportional navigation guidance. The other four guidance methods are different fuzzy logic guidance systems designed considering different types of guidance inputs. Simulations are done against five different target types and the performances of the five guidance methods are compared and discussed.