Visually guided robotik assembly
Görüntü güdümlü robetik montaj
  1. Tez No: 143525
  2. Yazar: ONUR ŞERAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İLHAN KONUKSEVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Eye-In-Hand, Stereo Imaging, 3D Position Extraction, and Recognition
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Bu çalışma görüntü yönlendirmeli bir robotik montaj sisteminin tasarımı ve uygulaması üzerinedir. Stereo görüntüleme, üç boyutlu konum algılama ve nesne tanımlama bu sistemin ana özellikleridir. Bu tez çalışmasında,“elde-göz”kurulumunu kullanan bir sistem ele almıştır. Sistem, altı eksenli ABB IRB-2000 endüstriyel robotun tutucusuna monte edilmiş bir stereo-kamera düzeneği içermektedir. Robot açık-döngü kontrolü prensiplerini kullanan bir görüntü işleme sistemi tarafından kontrol edilmektedir. Sistemin amacı, temel geometrilere sahip parçaları, uygun şablonlara monte etmektir. Anahtar Kelimeler : Elde-Göz, İkili Görüntüleme, Üç Boyutlu Konum Algılama.Tanımlama
Özet (Çeviri)
This thesis deals with the design and implementation of a visually guided robotic assembly system. Stereo imaging, three dimensional location extraction and object recognition will be the features of this system. This thesis study considers a system utilizing an eye-in-hand configuration. The system involves a stereo rig mounted on the end effector of a six-DOF ABB IRB-2000 industrial robot. The robot is controlled by a vision system, which uses open-loop control principles. The goal of the system is to assemble basic geometric primitives into their respective templates.