A framework implementing a suit of design patterns for WEB applications
WEB projeleri için bir grup design pattern kullanan bir framework
- Tez No: 143558
- Danışmanlar: PROF. DR. SELAHATTİN KURU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Web programlama, nesne yönelimli programlama, design patternleri, framework IV, Web programming, object oriented programming, design patterns, framework. m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Işık Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 159
Özet
ÖZET WEB PROJELERİ İÇİN BİR GRUP DESIGN PATTERN KULLANAN BİR FRAMEWORK Kılavuz Alper Internet projeleri çok hızlı bir gelişimle, yazılım geliştirmede ana alanlardan biri haline geldi. Günümüzde binlerce yazılım geliştirici müşteri isteklerini karşılamak için bu alanda çalışmaktadır. Fakat Internet alanındaki bu hızlı gelişim ve programcıların sayısındaki artış kaotik bir durum yaratmıştır. Bir çok kullanıcı bu projelerde Object Oriented kod geliştrmede onlara yardımcı olacak bir kılavuzdan yoksundur. Bir framework yapısı kullanarak bu problemlerle başa çıkabiliriz. Framework Internet programlama alanındaki bir çok design pattem'i ilşkilendirecektir. Patternler arasındaki zayıf ilişkilere kıyasla, framework design patternlerin problemleri çözmesi için kurallar getirir. Framework Internet uygulamalrının geliştirilmesi sırasında ortaya çıkacak problemlerin çözümü için bir çok pattern'i ilişkilendirir. Ayrıca patterların bir araya gelerek bir çözüm oluşturmaları için gerekli kuralları koyar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FRAMEWORK IMPLEMENTING A SUIT OF DESIGN PATTERNS FOR WEB APPLICATIONS Kılavuz, Alper With the rapid improvement, Internet applications became the main field in software development and hundreds of developers are working on web projects all over the world for meeting customer needs. The rapid increase in the web projects and the number of web developers has created a chaotic situation. Many of developers are deprived of a guide for developing a perfect Object Oriented code in these projects. We can overcome these problems by using a framework. The Framework relates many design patterns for solving Internet application development. Compared with a loose collection of patterns, the framework provides rules for design patterns to work together to solve a set of related problems. Relating many design patterns for solving Internet application development, the framework provides rules for design patterns to work together to solve a set of related problems, initials a collection of co-related design patterns.