Application of evolution strategy algorithm to generator parameter estimation problem
Evrim stratejisi algoritmasının generatör parametreleri tahmini problemine uygulanması
  1. Tez No: 143560
  2. Yazar: CEM ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMET ERKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Evrimsel Algoritmalar, Evrim Stratejisi, Generator Parametreleri Tahmini problemi, Evolutionary Algorithms, Evolution Strategy, Generator Parameter Estimation Problem
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmada Evrim Stratejisi Algoritması, senkron generator parametre tahmini problemine uygulanmıştır. Senkron generator parametre tahmini ile ilgili günümüze kadar yapılan çalışmaların bir özeti verilmiştir. Evrimsel algoritmalar ayrıntılı olarak açıklanmış ve senkron generator parametre talimini problemi için Evrim Stratejisi algoritması tasarlanmıştır. Evrim Stratejisi Algoritmasını değerlendirmek için, bir yüksek gerilim transformatörü ile sonsuz baraya bağlı olan ve yerel bir yük ile çalışan bir senkron generator simüle edilmiştir. Parametreler Evrim straterjisi kullanılarak tahmin edilmiştir ve sonuçlar, En Küçük Kareler Tahmin yöntemi, Altküme Seçme yöntemi ve Düzeltilmiş Genişletilmiş Kalman filtresi sonuçlarıyla karşılaştınlmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, Evolutionary Strategy Algorithm is applied to synchronous generator parameter estimation problem. A summary of up-to-date literature about synchronous generator parameter estimation is given. Evolutionary Algorithms are described in detail and Evolutionary Strategy design for synchronous generator parameter estimation problem is given. In order to evaluate Evolutionary Strategy Algorithm, a test system including a synchronous generator connected to an infinite bus over a step-up transformer with a local load is simulated. The parameters are estimated using Evolutionary Strategy and the results are compared with those results obtained with Least Squares Parameter Estimation (LSPE), Subset Selection Method and Corrected extended Kalman filter (CEKF).