Electronic properties of transition metal oxides
Geçiş metal oksitlerin elektronik özellikleri
- Tez No: 143681
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞİNASİ ELLİALTOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: perovskit, sıkı bağ, ilk-prensipler, potansiyehmsi, perovskite, tight binding, ab initio, pseudopotential
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
Geçiş metal oksitleri çeşitli ve çok ilginç özellikleri ile önemli teknolojik uygu lamaları olan geniş bir malzeme sınıfını oluşturmaktadırlar. Perovskit yapısına sahip bir alt kümenin elektronik ve yapısal özellikleri bu kuramsal araştırmanın konusu olmaktadır. Değişik topolojiler için örgü sabiti, hacim modülü, bant yapısı, durum yoğunluğu ve yerel yük dağılımı gibi fiziksel nicelikler, biri anal itik ve diğeri nümerik olmak üzere iki ayrı yöntemle hesaplanmış ve deneysel verilerle karşılaştırılarak yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Transition metal oxides constitute a large class of materials with variety of very interesting properties and important technological utility. A subset with perovskite structure has been the subject matter of the current theoretical. investigation with an emphasis on their electronic and structural behavior. An analytical and a computational method are used to calculate physical entities like lattice parameters, bulk moduli, band structures, density of electronic states and charge density distributions for various topologies. Results are discussed and compared with the available experimental findings.