Türk ceza sisteminde akıl hastalığı
Mental ilness Turkish criminal system
- Tez No: 144046
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FETHİ KILIÇ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Hukuk, Law
 - Anahtar Kelimeler: Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu, Cezaların İnfazı Hakkında Kanun, Akıl Hastalığı, Sanıkların Akıl Hastalığı, Mağdurların Akıl Hastalığı, Turkish Penal Code, Code of Criminal Procedures, Law on Execution of Punishments, Mental Illness, Mental Illness of Suspects, Mental Illness of Victims
 - Yıl: 2004
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu tez, akıl hastalığının ne olduğunu, Türk Ceza Sisteminde akıl hastalığının ne şekilde düzenlendiğini, sadece sanıklar için değil, mağdurlar için de akıl hastalığının ceza açısından çok önemli yer teşkil ettiğini ve cezaların infazı sırasında akıl hastalığının ne gibi etki ve sonuçlar doğurduğunu belirleyebilmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ile Cezaların İnfazı Hakkında Kanun incelenmiş ve akıl hastalığının bu kanunlar açısından ne şekilde düzenlendiğinin tespitine çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis has been prepared to examine what mental illness is, in what ways has mental illness been arranged in Turkish Penal System, to emphasize the significance of mental illness in terms of punishment not only for suspects but also for victims, and to find out the effects and consequences that mental illness leads to during the execution of punishments. To this end, the Turkish Penal Code, the Code of Criminal Procedures and the Law on Execution of Punishments have been scrutinized to see how mental illness has been settled in the relevant legislation.