Bolu ili ilköğretim kurumlarında görev yapan sınıf öğretmenlerinin, müzik derslerinin işleyişi ile ilgili karşılaştıkları sorunların incelenmesi
The Investigation of the obstacles the class teachers working at the primary schools in Bolu face with about the having music lessons
  1. Tez No: 144055
  2. Yazar: MURAT KAPTAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UĞUR ALPAGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Müzik, Fine Arts, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Musical Education, Class Teacher, Primary Schools. iv
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET BOLU İLİ İLKÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREV YAPAN SINIF ÖĞRETMENLERİNİN, MÜZİK DERSLERİNİN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARIN İNCELENMESİ KAPTAN, Murat Yüksek Lisans Tezi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi A.B.D. Tez Danışmanı : Yrd. Doç. Dr. Uğur ALPAGUT Temmuz 2004 xiii + 98 sayfa Bu araştırmada, Bolu ili ilköğretim kurumlarında görev yapmakta olan sınıf öğretmenlerinin müzik derslerinde karşılaştığı sorunlar incelenmiş, bu sorunların kaynağı tespit edilmeye çalışılmış ve çözümlerine ilişkin çeşitli saptamalarda bulunulmuştur. Bu nedenle, Bolu İli Merkez ilköğretim okullarında görev yapan, Random yöntemi ile seçilmiş 40 sınıf öğretmenine yönelik anket uygulanmıştır. Tez konusuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere sorular hazırlanmış ve bu sorulara cevap bulmak açısından 4 uzmanla görüşmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INVESTIGATION OF THE OBSTACLES THE CLASS TEACHERS WORKING AT THE PRIMARY SCHOOLS IN BOLU FACE WITH ABOUT THE HAVING MUSIC LESSONS KAPTAN, Murat Thesis of Master of Arts Department of Musical Education Supervisor: As. Ph.D. Uğur ALPAGUT July 2004, xiii+98 pages In this study, the obstacles that the class teachers working at the primary schools in Bolu face with during the music lessons were investigated, the source of the obstacles were tried to be determined and various determinations about the solutions were made. Therefore, a survey was applied to 40 teachers who are working at the pirmary schools in Bolu and were chosen randomly. The questions were prepared to interview about the subject of the thesis and interviews with 4 experts were made to find answers to the questions. According to the findings obtained at the end of this study, some recommendations were made about the improvement of the class teachers' profit in music lessons.