The role of documentation in contemporary art: Issues of institutional practice
Çağdaş sanatta dökümantasyonun rolü: Uygulamada kurumsal sorunlar
- Tez No: 145527
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. ZEKİYE SARIKARTAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Güzel Sanatlar, Information and Records Management, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Dokümantasyon, aura, kurumsal sergileme. iv, Documentation, aura, institutional display. m
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
ÖZET ÇAĞDAŞ SANATTA DOKÜMANTASYONUN ROLÜ: UYGULAMADA KURUMSAL SORUNLAR Kutlu Gürelli Grafik Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Zekiye Sarıkartal Ocak, 2004 Bu tez çalışmasında, dokümantasyonun çağdaş sanat ile ilişkisi kurumsal pratiğin sınıflandırın, belirleyici ve sergileyici pratikleri ile olan ilişkisine göre tanımlanıp örneklenmiştir. Sanat eserlerinin sanat kurumları ile olan ilişkisinde ortaya çıkan konular ve problemler, Walter Benjamin, Boris Grays, Douglas Crimp, Michael Fried ve Jean-François Lyotard gibi sanat eleştirmenlerinin ışığında sorgulanmış ve yorumlanmıştır. Sanat eserlerinde kurumsal temsil tekniklerini kullanan sanatçılar arasındaki tutum farklılıkları çalışılmış ve örneklenmiştir. Tez sergisi olarak bir yerleştirme işi, Güzel Sanatlar Enstitüsüne sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ROLE OF DOCUMENTATION IN CONTEMPORARY ART: ISSUES OF INSTITUTIONAL PRACTICE Kutlu Gürelli M.F.A. in Graphic Design Supervisor: Assist. Prof. Zekiye Sankartal January, 2004 In this research study, documentation's role in contemporary art described and exemplified according to its relation to the institutional practices of classifying, defining and displaying artworks. Issues and problems, which appear at the artworks relationship with the art institutions have been questioned and interpreted by the guidance of art critics like Walter Benjamin, Boris Groys, Douglas Crimp, Michael Fried and Jean-François Lyotard. Differences between attitudes of artists that have been using institutional representation techniques at their artworks studied and exemplified. As the thesis exhibition of this study an installation work has been proposed to the Fine Arts Institute.