Personal Frewall on Linux
Linux üzerinde kişisel Firewall
- Tez No: 145572
- Danışmanlar: PROF. DR. ÇETİN KAYA KOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: güvenlik, paket filtreleme, Linux, Firewall, linux, iptables, personal firewall, packet filtering, security, policies web-based
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Işık Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET IPCUBE LINUX ÜZERİNDE KİŞİSEL FIREWALL Örge Anıl Pamukçu Bu çalışma ile Linux işletim sistemi üzerinde kişisel“Firewall”güvenlik programı, tasarlamak ve geliştirmek amaçlanmıştır. Linux işletim sistemi üzerinde çalışabilen şu an kullanıcı dostu arayüzü bulunan kişisel firewall sayısı çok azdır. Çalışma ile mevcut bulunan diğer programların özellikleri incelenmiş, eksik yanları ortak özelikleri çıkartılmış, mümkün olduğu kadar iyi özellikler bir araya getirilerek IPCUBE programı tasarlanarak geliştirilmiştir. IPCUBE internet tabanlı, kullanıcı dostu basit bir arayüze sahip, paket filtreleme mantığı ile çalışan, temel“firewall”özelliklerini bünyesinde barındıran bir network güvenlik programıdır. Linux işletim sistemi üzerinde olduğundan açık koda sahiptir. IPCUBE kişisel firewall olarak geliştirilirken, IPCUBE'un gateway versiyonu da paralel proje olarak tamamlandı. Her iki projede de amaç Linux dünyasına kişisel ve gateway firewall'lar kazandırmak ve kazanılan deneyimi ilgili insanlarla paylaşmaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IPCUBE PERSONAL FIREWALL ON LINUX Örge Anıl Pamukçu The aim of this project is to developing a personal firewall which will have functionalities in a regular firewall also will have the missing functions like configuring firewall from any platform and any location via internet or local network. There is no many user-friendly personal firewalls works on Linux operating system. In the beginning of this study differences and common properties of firewalls examined. IPCUBE is designed and developed to collect good features of firewalls on a personal firewall. It provides stable, secure open sourced, web- based, highly configurable and easy maintained Linux Firewall. IPCUBE is designed on Iptable future of Linux. It uses Iptable commands to check and manage network with packet filtering concept. Its web-based console provides easy and highly configurable options to the non-technic users. All of the TPCUBE's functionalities can be managed on this web-based console. The aim is to continue our improvements on IPWALL as gateway firewall and IPCUBE as personal firewall and share our knowledge of this project in open source community.