Computer aided project management and project management of data processing projects
- Tez No: 14581
- Danışmanlar: DOÇ.DR. İBRAHİM AKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi, Bilgisayar Destekli Proje Yönetimi, Proje Yönetim Yazılımları, Bilgi İşlem Projelerinde Proje Yönetimi, Project Management, Computer Aided Project Management, Project Management Software, Project Management of Data Processing Projects. Numerical Code : 619.02.05 -v
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 219
Özet
BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE YONETTMI VE BİLGİ İŞLEM PROJELERİNDE PROJE YÖNETİMİ KOCAMUSTAFAOĞULLARI, Kemal Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi : Doç.Dr. İbrahim AKMAN 219 sayfa, Nisan 1991 ÖZET Bu çalışmada, Proje Yönetimi teknikleri, geçmişi ve Türkiye'deki durumu araştırıldı. Proje Yönetiminde bilgisayar destekli olarak çalışmanın önemi ve metodları ele alındı. Mevcut popüler Proje Yönetim yazılımları, temel ilkeleri, özellikleri ve farklılıkları gözden geçirildi ve bunların arasından seçilen Timeline üzerinde detaylı olarak çalışıldı ve örneklemeler yapıldı. Bilgi işlem projelerinin yapısı ve karakteristikleri incelendi ve bilgisayar destekli proje yönetim metodlarının bilgi işlem projelerinde uygulanması üzerinde çalışıldı. Bilgi işlem proje yöneticisinin proje yönetim yazılımlarının detayları, metod ve teknikleriyle uğraşmadan, Timeline proje yönetim yazılımından faydalanabilmesi amacıyla, bir Bilgi İşlem Proje Yönetim Sistemi tasarlanarak geliştirildi. Bu sistemde Oracle ilişkisel veri tabanı yönetim sistemi yan -vi-paketleri, Pascal programlama dili ve Timeline macro programlama olanağı kullanıldı. Geliştirilen sistem ile örnek bir uygulama üzerinde çalışıldı.
Özet (Çeviri)
COMPUTER AIDED PROJECT MANAGEMENT AND PROJECT MANAGEMENT OF DATA PROCESSING PROJECTS KOCAMUSTAFAOĞULLARI, Kemal Faculty of Engineering Department of Computer Engineering, M.Sc. Thesis Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Ibrahim AKMAN 219 pages, April 1991 ABSTRACT In this study, Project Management techniques, their background and related studies in Turkey were investigated. The importance and the benefits of computer utilization for project management methods were reviewed in depth. The available popular project management software, their basics, features, and differences were examined. Among them, TIMELINE was chosen and worked on in greater detail. The nature and characteristics of data processing projects and application of computer aided project management methods for the data processing projects were studied. To utilize Timeline, without involving data processing project managers with details, techniques and methods of project management softwares, a Data Processing Project Management System was designed and implemented. Implementation was developed by using - iv-Oracle Relational Data Base Management System tools, Pascal programming language and Timeline macro programming facility. A sample application was studied by using the developed system.