T-L fuzzy grup homomorfileri
T-L fuzzy group homeomorphisms
  1. Tez No: 146048
  2. Yazar: OĞUZHAN BAHADIR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SULTAN YAMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: t-normlar, L-fuzzy eşitlikler, T-L fuzzy grup homomorfileri, t- norms, L- fuzzy equalities, T-L fuzzy group homeomorphisms
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Gruplar arasında T-L fuzzy grup homomorfilerini ve bazı sonuçlan arasındaki ilişkileri incelemeyi amaçlayan bu çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ön bilgiler ile bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili bazı önemli tanım ve teoremler sunulmaktadır, ikinci bölüm ise tezin özgün çalışmalarım kapsamaktadır. İkinci bölüm beş kesimden oluşmaktadır: 2.1., 2.2., 2.3., 2.4. kesimlerinde M. Demirci[10] ve Alexander P. SOSTAK[l 1] tarafından tanımlanan T-L fuzzy fonksiyonlar, T-L fuzzy eşitlikler ile ilgili karakterizasyonlar verildi. 2.5. de ise T-L fuzzy grup homomorfisi ve T-Lfuzzy çekirdek, görüntü tanımları verildLBunlara ait klasik teorideki bazı sonuçlar ve örnekler verildi.
Özet (Çeviri)
T-L fuzzy group homeomorphisms Our study, which aims to investigate T-L fuzzy group homeomorphisms and some results between them, includes two main parts. In first part, there is introductory information and some important descriptions and theorems related to studies having been done in the area. Second part consists of five sections: In section 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 T-L fuzzy functions described by M. Demirci and Alexander P. Sostak, and characterizations related to T-L fuzzy equalities were given. T-L fuzzy group homomorphism and T-L fuzzy kernel, image description were given in 2.5. Some results and samples belonging to those were given.