Explicit expression for growth rates in free-electron lasers with helical and axial magnetic fields
  1. Tez No: 14609
  2. Yazar: YAHYA KABAK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ORDAL DEMOKAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Serbest elektron lazeri, ayrılma bağıntısı büyüme hızı, Free electron laser, dispersion relation, growth rate
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
HELİSEL VE EKSENEL MAGNETİK ALANLAR İÇEREN SERBEST ELEKTRON LAZERLERİNDE BÜYÜME HIZININ AÇIK İFADESİ KABAK, Yahya Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, Doktora Tezi Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ordal Demokan 44 Sayfa, Mayıs 1991 ÖZET Bir boyutlu durum için, helisel ve eksensel magnetik alanlar içeren serbest elektron lazerlerinde, enine ve boyuna modların ayrılma bağıntısı tam olarak türetildi. Pozitif ve negatif helisiteli modlar açık olarak soyutlandı. Elektron demeti ile rezonansta olan modların büyüme hızı için, çözülebilir analitik bir ifade elde edildi. Büyüme hızının sistem parametrelerine bağımlılığı geniş bir değer aralığında incelendi ve en elverişli durum için yorumlar yapıldı.
Özet (Çeviri)
EXPLICIT EXPRESSION FOR GROWTH RATES IN FREE-ELECTRON LASERS WITH HELICAL AND AXIAL MAGNETIC FIELDS KABAK, Yahya Faculty of Arts and Sciences Department of Physics, Ph.D. Thesis Supervisor: Prof.Dr. Ordal Demokan 44 pages, May 1991 ABSTRACT The dispersion relations of transverse and longitudinal modes in a free electron laser with helical and axial magnetic fields are derived exactly, for the one dimensional case. The modes with positive and negative helicity are distinguished clearly. An analytically solvable expression for the growth rate of the modes, in resonance with the beam, is obtained. The dependence of the growth rate on system parameters is studied for broad ranges of values and comments on optimization are made.