Explicit expression for growth rates in free-electron lasers with electromagnetic wiggler and axial magnetic field
Elektromagnetik pompa ve eksenel magnetik alanlar içeren serbest elektron lazerlerinde büyüme hızının açık ifadesi
- Tez No: 23504
- Danışmanlar: PROF. DR. ORDAL DEMPKAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Serbest elektron lazeri, ayrılma bağıntısı, büyüme hızı, Free-electron laser, dispersion relation, growth rate
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
oz ELEKTROMAGNETIK POMPA VE EKSENEL MAGNETIK ALANLAR İÇEREN SERBEST ELEKTRON LAZERLERİNDE BÜYÜME HIZININ AÇIK İFADESİ Jaber, Imad bakr Doktora Tezi, Fizik Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ordal Demokan Eylül 1992, 33 sayfa. Bir boyutlu durum için, elektromagnetik pompa ve eksenel magnetik alanlar içeren serbest elektron lazerlerinde, enine ve boyuna modların ayrılma bağıntısı tam olarak türetildi. Pozitif ve negatif helisiteli modlar açık olarak soyutlandı. Elektron demeti ile rezonansta olan modların büyüme hızı için, çözülebilir analitik ifade elde edildi. Büyüme hızının sistem parametrelerine bağımlılığı geniş bir değer aralığında incelendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPLICIT EXPRESSIONS FOR GROWTH RATES IN FREE-ELECTRON LASERS WITH ELECTROMAGNETIC WIGGLER AND AXIAL MAGNETIC FIELD Jaber, Imad bakr Ph. D. in Physics Supervisor: Prof. Dr. Ordal Demokan September 1992, 33 pages. The dispersion relation of transverse and longitudinal modes in a free electron laser with an electromagnetic wiggler and axial magnetic fields are de rived exactly, for the one dimensional case. The modes with positive and neg ative helicity are distinguished clearly. An analytically solvable expression for the growth rate of the modes, in resonance with the beam, is obtained. The dependence of the growth rate on system parameters is studied for broad ranges of values.