Kent yaşam alanında siyasal şiddetin ortaya çıkışı ve nedenleri: İzmir örneği
Appreance of political violence in urban living area and the reasons: İzmir case
  1. Tez No: 146440
  2. Yazar: İSMAİL KARA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERCAN TATLIDİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Gecekondu, Kent, Kentli, Kentleşme, Azgelişmişlik, Şiddet, Siyasal şiddet, Terörizm
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 263
Özet
VII ÖZET Bu çalışmanın amacı; genel bir çerçeve içerisinde,“Kent Yaşamalarında Siyasal Şiddetin Ortaya Çıkışı ve Sebepleri”olgusunu irdelemektir. Bu tez ile kentleşmenin tarihsel gelişimi de göz önünde bulundurularak kırsal alanlardan kentlere göç değerlendirilmiş ve siyasal şiddetin ortaya çıkmasında ne tür etkenlerin rol oynadığı sorgulanmıştır. Bu çalışmanın ortaya çıkardığı sonuçların bir referans oluşturması üzerinde odaklanma sağlanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
VIII ABSTRACT The aim of this study is to argue the fact of“Appearance of Political Violence in Urban Living Area and The Reasons ”within the scope of a general framework. By this thesis, also taking the historical development of urbanization into consideration, The migration from the rural areas to the cities has been evaluated and it has been interrogated what kind of factors play a role in appearance of political violence. It has been tried to provide focusing on the results obtained by this study to constitute a reference.