Osmangazi (Bursa) yerleşme merkezinde ekoloji yönünden önemli biyotoplar üzerinde araştırmalar
Researches on the privileged biotops in ecological aspect of Osmangazi centre of population
- Tez No: 149583
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET KÖSEOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Ekoloji, haritalama, biyotop, Osmangazi, Ecology, mapping, biotop, Osmangazi
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
V ÖZET OSMANGAZİ YERLEŞME MERKEZİNDE EKOLOJİ YÖNÜNDEN ÖNEMLİ BİYOTOPLAR ÜZERİNDE ARAŞTffiMALAR MERYEM ÇAKMAK Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Köseoğlu Şubat 2004, 68 sayfa Bu gün büyük kentlerde, bütün planlamacılar doğal ve fiziksel potansiyele uygun alan kullanım anlayışında birleşmektedir. Ekolojik yönden ayrıcalı önem taşıyan biyotoplar kendine özgü bir yöntemle araştırılmış, koruma allında yeni bir kaynak kullanım aktivitesi olarak geliştirilmiştir. Bu çalışmalara katkıda bulunmak için Osmangazi kentsel gelişme merkezinin ekoloji yönünden önemli biyotoplarm özellikleriyle birlikte bu günkü durumları araştinlmaya çalışılmıştir. Bu alandaki çalışmaların ışığında ve araştırma alanını özelliğine göre biyotoplar sımflandınlmıştır. Araştırma sonuçları yerinde yapılan gözlemlere dayanmaktadır.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT RESEARCHES ON THE PRIVILEGED BIOTOPS IN ECOLOGICAL ASPECT OF OSMANGAZİ CENTRE OF POPULATION MERYEM ÇAKMAK MSc Thesis in Landscape Architecture Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Köseoğlu February 2004, 68 Page Nowadays in big cities, all planners have agreement with land use that is appropriate for natural and physical potential. The privileged biotops in ecological aspect are investigated by using special methods and they are also improved as new activity of source use in protection. For contribution to these studies, in ecological respect the privileged biotops of Osmangazi urban developing centre are tried to investigate with their recent attributes. Besides these studies, the biotops are classified in terms of study field. The results of the researhes are based on observations in study field.