Bir ERP paketi olan SAP'de XML kullanımının incelenmesi
A research about XML usage in one of the ERP packages-SAP
  1. Tez No: 149686
  2. Yazar: ÖZDEN MONKUL ERTEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYLİN KANTARCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: SAP, XML, WAS, SAP, XML, WAS
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
V ÖZET BİR ERP PAKETİ OLAN SAP'DE XML KULLANIMININ İNCELENMESİ ERTEN, Özden Monkul Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç.Dr. Aylin Kantarcı Mayıs 2004, 98 sayfa Bu tez çalışmasında, bir ERP paketi olan SAP 'de XML'in kullanımı incelenmiş ve örnek bir uygulama geliştirilmiştir. Konunun iyi anlaşılabilmesi için öncelikle XML ve ERP'nin ne olduğu hakkında bilgi verilmiştir. Bilgisayar sistemleri ve veritabanlan genellikle birbirine uyumsuz sistemler içerebilmektedir. Bundan dolayı Internet üzerinde verilerin alışveriş işlemi gerçekleşmek zorundadır. XML dönüşümleri sayesinde sistemler arası veri alışverişi kolaylaştırılmaktadır. Şirketlerin kullandıkları ERP paketleri, teknolojik gelişmeleri takip edebilmek için Internet' i ve dolayısıyla XML'i desteklemek zorundadır. SAP de XML'i destekleyen ERP paketlerinden biridir ve barındırdığı“Web”Uygulama Sunucusu'nun yardımıyla XML'in kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT A RESEARCH ABOUT XML USAGE IN ONE OF THE ERP PACKAGES-SAP ERTEN, Özden Monkul M.Sc. in Computer Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Aylin Kantarcı May 2004, 98 pages In this thesis, the usage of XML in SAP - one of the ERP packages - has been researched and a sample application is developed. A brief information about XML and ERP has been given in order to ensure the laying structure to be understood. Computer systems and databases are usually incompatible with each other. As a result of this, information exchange over the Internet has to be carried out. With the help of XML transformations, communication among systems get easier. ERP packages which companies use must support Internet and XML in order to track technological challenges. SAP is also one of the packages that support XML and with the help of Web Application Server which it accomodates, usage of XML gets easier.