Elektrik, su ve gaz sayaç verilerinin uzaktan okunması
Remote reading of data from electricity, water and gas electronic meters
  1. Tez No: 149772
  2. Yazar: BİLAL ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RADOSVETA SOKULLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sayaç Okuma, IECİ 107, AMR, Optik Port, Reading Meters, Optic Probe, AMR
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
V ÖZET ELEKTRİK, SU VE GAZ SAYAÇ VERİLERİNİN UZAKTAN OKUNMASI ÇAKMAK,Bilal Yüksek Lisans Tezi,Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Radosveta Sokulu Eylül 2004, 118 sayfa Bu tez çalışmasında EEC 1107 protokolüne uyumlu arabirime sahip çok tarifeli elektronik sayaçlardan bilgi okuması geliştirildi. Ayrıca bu sayaçların okunması internet veya intra-net üzerinden nasıl yapılacağı incelendi. Bu çok tarifeli elektronik sayaçlar kolayca otomatik sayaç okuma ağma (Automatic Meter Reading Network - AMR) eklenebilmektedir. Bu çalışma kapsamında geliştirdiğimiz yazılım ve donanım ile elektrik, su ve gaz gibi çeşitli elektronik sayaçlardan bilgi erişimi elde edildi. Ayrıca elektronik sayaçlara internet veya intra-net üzerinden uzaktan iletişim gösterildi. Geliştirdiğimiz yazılım paketi, çok tarifeli elektronik elektrik sayaçlar ile ilgili TEDAŞ 2004 şartlarına uymaktadır. Bu çalışmamız Türkiye'de bu sektörde ileride yapılacak olan çalışmalara zemin hazırlayacaktır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT REMOTE READING OF DATA FROM ELECTRICITY, WATER AND GAS ELECTRONIC METERS ÇAKMAK,Büal MSc in Electric-Electronic Engineering Department Suppervisor: Yard. Doç. Dr. Radosveta Sokulu September 2004, 118 sayfa In this study, We present about reading datas than Electronic meters, have interface compatible by IEC1107 protocol. Besides, We examine that how can we benefit from internet or network technologies for reading meters. This meters can add to Automatic Meter Reading Network easily. This prove that access datas of Electric-water-gas meters with software and hardware are developed by our. Besides, this obtain communication to meters via internet or via intranet. Our study will be background for all of studies in this sector in Turkey. Software packet is suitable for TEDAS-2004 conditions of Electronic Electric Meters