Simulation on efficiency of IP protocol in networks
IP protokolünün network üzerindeki verimliliğine ait simülasyon
  1. Tez No: 150013
  2. Yazar: BARBAROS PREVEZE
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALİL TANYER EYYUBOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: VoIP, Gecikme Faktörleri, Servis Kalitesi, Delay değişkenliği, VoIP, Delay Factors, QoS Jitter
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
IP protokolünün network üzerindeki verimliliğine ait simülasyon Preveze, Barbaros Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Tez Yöneticisi: Yrd Doç. Dr. Halil T. Eyyuboğlu Haziran 2004, 53 sayfa Bu tez internete çıkışı olan bir ağın internet protokolü üzerinden gönderdiği ses paketlerinin etkilendiği ağ parametrelerini ve uğradığı gecikme miktarlarını saptayan bir simülasyon programının sonuçlarını sunmaktadır. Elde ettiğimiz sonuçlar bize ağ parametrelerinin en etkililerinin hat hızı, maksimum gönderilebilir paket büyüklüğü ve ortalama paket büyüklüğü olduğunu göstermiştir.Tezde Ayrıca beklenen ses kalitesini sağlamak için İP Telefonlarının, PC kullanımına gore çok daha fazla tercih edilebilir olduğu ispatlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Simulation on efficiency of IP protocol in networks Preveze, Barbaros Ms, Department of Computer Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Halil T. Eyyuboğlu June 2004, 53 pages This thesis presents the results of a computer simulation for delays experienced by voice over internet protocol (VoIP) packets riding over an enterprise packet network connected to public internet. The results indicate that among these delays line speed, MTU (maximum transferable unit) and packet size play the most decisive roles.We also have proven that,IP Phone is much more preferable to using PC's in providing the expected quality for voice transmissions over the internet protocol.