Dünyaya göre eş zamanlı hareket eden iki haberleşme uydu sisteminin transporder kanalının girişim etkilerinin incelenmesi
Study of interference effects of two geosyncronous communication satellite system transponder channels
  1. Tez No: 150058
  2. Yazar: YUSUF KORHAN SELEK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BASRİ ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Geostationary orbit, communications satellite, interference effects, coordination concept, AT/T method, Rayleigh fading
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DÜNYAYA GÖRE EŞ ZAMANLI HAREKET EDEN İKİ HABERLEŞME UYDU StSTEMİNÎN TRANSPONDER KANALININ GİRİŞİM ETKİLERİNİN İNCELENMESİ Yusuf Korhan SELEK Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Basri ÜNAL Bu çalışmada, Dünyaya göre eş zamanlı hareket eden haberleşme uydu sistemleri arasında meydana gelen girişim etkilerinin incelenmesi amacıyla girişim yapan sinyaller gürültü sıcaklığı cinsinden ifade edilerek, uydu sistemleri arasında karşılıklı olarak sebep olunan gürültü sıcaklığı artışları hesaplanmıştır. AT/T yöntemiyle, yere göre durağan yörüngedeki uydu sistemleri arasında koordinasyon gerekip gerekmediğine dair Örnek hesaplamalar yapılmıştır. Bir girişim etkisi olarak Rayleigh sönüm etkisinin Rayleigh olasılık yoğunluk fonksiyonu kullanılarak, haberleşme sisteminin kanal kapasitesi üzerindeki etkileri incelenmiştir. 2004, 81 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Yere göre durağan yörünge, haberleşme uydusu, girişim etkisi, koordinasyon kavramı, AT İT yöntemi, Rayleigh sönümü
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis STUDY OF INTERFERENCE EFFECTS OF TWO GEOSYNCHRONOUS COMMUNICATION SATELLITE SYSTEM TRANSPONDER CHANNELS Yusuf Korhan SELEK Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Basri ÜNAL In this thesis, in order to study the interference effects occurring among the geosynchronous communication satellite systems, mutually caused noise temperature increases have been calculated via expressing the interfering signals in terms of noise temperature increments. Some example calculations about if coordination is required between geostationary-satellite systems have been made by using AT/T method. By using Rayleigh probability density function as an interfering cause, the effect of Rayleigh fading on the channel capacity has been considered. 200*, 81 pages