Oligo-4-[(pridin-3-il-metilen)amino]fenolün sentezi karakterizasyonu ve termal özelliklerinin incelenmesi
Oligo-4-[(pyridine-3-yl-methylene)amino]phenol characterisation and thermal proporties
- Tez No: 150059
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET SAÇAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: 4-[(pyridine-3-yl-rnethylene) amino]phenol, Oligo-4- [(pyridine-3-yl-methylene) amino]phenol, Oxidative polycondensation, Schiff base. 11
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi OLİGO-4-[(PİRİDİN-3-YL-METİLEN)AMİNO]FENOLÜN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE TERMAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ AH BİLİCİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Mehmet SAÇAK NaOCİ, hava oksijeni ve H202 ile 4-[(pridUn-3-yl-metilen)arnrno]fenorün oksidatif polikondenzasyon reaksiyonu şartlan 50 ile 90°C arasında incelendi. NaOCİ oksitleyicisinin hava oksijeni ve H202'den daha aktif olduğu belirlendi. Optimum şartlarda 4-[(pridin-3-il- metilen)amino]fenorün hava oksijeni, H202 ve NaOCİ ile elde edilen oksidatif polikondenzasyon ürünlerinde sırasıyla %68, %32 ve %82 dönüşüm olduğu gözlendi. Elde edilen ürünlerin yapı ve özellikleri UV-GB, FT-IR, 'H-NMR, 13C-NMR, DSC-TG, SEC analizleri ile tayin edildi. 2004, 65 Sayfa ANAHTAR KELİMELER: 44(pridm-3-yl-metilen)amino]fenol, oligo-4- [(pridin-3-yl-metilen)amino]fenol, oksidatif polikondenzasyon, Schiff bazı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SYNTHESIS OF OLIGO-4-[(PYRIDINE-3-YL-METHYLENE) AMINO]PHENOL, CHARACTERIZATION AND THERMAL PROPERTIES AH BİLİCİ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry Supervisor : Prof. Dr. Mehmet SAÇAK Oxidative polycondensation reaction conditions between 50-90°C of 4- [(pyridine-3-yl-methylene)amino]phenol with NaOCl, air oxygen and H202 were studied. NaOCl is found to be more active than air oxygen and H202 in the oxidative polycondensation reactions of 4-[(pyridine-3-yl- methylene)amino]phenol. Their optimum reaction conditions were determined. The yields of oxidative polycondensation experiments of 4- [(pyridine-3-yl-methylene)amino]phenol with air oxygen, H202 and NaOCl were observed to be 68%, 32% and 82% respectively. The structure and properties of products were characterized by UV-Vis, FT-IR, 'H-NMR, DSC-TG, SEC analyses. 2004, 65 Pages